keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Carl Larsson, Hyvän elämän jäljillä

Kävimme pienellä porukalla katsastamassa Ateneumin "Hyvän elämän jäljillä" -näyttelyn. Näyttely jatkuu kuun loppuun joten jos et ole vielä nähnyt näyttelyä, kipin kapin Ateneumiin!


Teokset olivat suurilta osin akvarelleja, mutta näyttely sisälsi myös öljyväritöitä. Larssonin tyyliin on vaikuttanut japanilainen puupiirtotaide, varhaisrenessanssi ja art nouveau joten jälki on uskomattoman esteettistä! Tekniikka on etenkin akvarelleissa mieletön, tarkka, monipuolinen ja osaava.


Itse aiheet ovat äärimmäisen idyllisiä ja kuvaavat täydellistä hetkeä, perheonnea ja teokset ovat ruusuisia. Lapset ovat onnellisia, koti on valoisa ja kaikkialla huokuu totaalinen onni ja rauha. Omasta mielestäni aiheet ovat itseasiassa vähän turhankin autuaita, kuin tuollaiset hetket olisivat todellisia vain kiiltokuvissa. Todennäköisesti Larssonin henkilökohtaiset tunteet, jotka heijastuvat varmasti köyhästä lapsuudesta, vaikuttavat idyllin luontiin.

Näyttelyyn oli lisäksi luotu lapsia ajatellen hauska alue jossa katsoja kykeni kävelemään ikäänkuin Larssonin maalaamassa kodissa.

Pompula ja minä

Lähdimme veneilemään...
Koska peilikuvat ovat pakollisia.
Asuuni kuului:

Mekko, bonnet: Innocent World
neule: Alice and the Pirates
sukat: Juliette & Justine
kengät: Ecco

1 kommentti:

  1. Annoin sinulle Liebster blog awardin. Käy vilkaisemassa blogistani. :)

    VastaaPoista