keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Kuka olen ja mitä haluan

Sanalla boudoir tarkoitetaan ladyn yksityistä makuuhuonetta, oleskelu- ja pukeutumistilaa. Boudoir on väännetty ranskan kielen sanasta "bouder" joka tarkoittaa mököttämistä.

Juhlistakaamme blogin syntyä viimein yli vuoden suunnittelun jälkeen! Tämän ensimmäisen merkinnän tarkoitus on lähinnä olla vain avaus blogille, jossa aion kertoa itsestäni sekä siitä, mitä aion täällä lähinnä kirjoitella. Persoonallisempi ulkoasu blogille toteutuu myöhemmin!

Olen helsinkiläinen nuori aikuinen. Opiskelen tällä hetkellä avoimessa yliopistossa taidehistoriaa sekä teen kirjastotädin töitä. Pidän erilaisista katumuodeista ja goottikulttuurista. Minua erityisesti kiehtoo viktoriaanisen ajan vaatetus ja aristokraattinen koreilevaisuus sekä barokin ajan väriloiston mahtipontisuus ja rokokoon sekopäinen kepeys. Viehättävimpiä maalaustaiteita ovat surrealismi ja art nouveau.

En aio luoda historialuentoblogia, älkää huoliko. En aio ryhtyä  kertomaan mitenkään perusteellisesti tai yksityiskohtaisesti esimerkiksi antiikin pylvästyypeistä. Saatan viitata kirjoittaessani taiteisiin selkokielellä ja omaan ihastukseeni pohjautuen.

Ja ai niin. Olen lolita.

Haluan blogissani keskittyä etenkin lolita -muotiin ja siihen, mitä se minulle merkitsee. Tahdon tarkastella aiheita omasta näkökulmastani ja omiin intresseihini perustuen. Tavoitteenani on julkaista paljon kuvia, niin inspiraation lähteitä kuin kepeämpiä lifestyle -tyylisiä kuvamerkintöjä.

Harrastuksistani tulen todennäköisesti höpisemään ainakin jonkin verran tässä ohella, vähintäänkin julkaisemaan kuvia. Ompelen, maalaan ja hyvässä lykyssä saan yhden cosplaypuvun aikaan aina vuodessa. Pyrin myös tekemään selostukset vähintäänkin katumuotiin liittyvistä tapahtumista joissa käyn. Lisäksi aion julkaista matkapäiväkirjatyyppisesti merkintöjä kaikesta vähänkin rantalomaa kiinnostavimmista kohteista. Aloittaen Japanista, johon lähden seuraavaksi.

Minulle saa ehdottaa vapaasti lolitaan liittyviä aiheita, pyrin kertomaan oman mielipiteeni tai vinkkini parhaani mukaan. Tutoriaalien tekoon minulla ei hillitöntä hinkua ole, sillä katson että kaikki oikeasti tarpeellinen "näin meikkaan lolisti" on jo niin loppuun käsitelty asia kuin se vain voi olla. Mutta ehkäpä joskus postaan merkinnän siitä, kuinka cyberlox irokeesi rakennetaan (miten tämä liittyy lolitaan?)!

Voisin tässä samalla nyt valottaa sitä, millainen lolita itse olen. Pukeudun pääsääntöisesti sweettiin, vaikka koenkin gothic ja classic tyylien olevan enemmän omiani. Pirate, ero ja vastaavat "sievä pahis" -tyylisuunnat ovat myös mielettömän viehättäviä. Olen valitettavan merkkiuskovainen, vaikka arvostankin äärettömästi käsin tehtyjä vaatteita.  Käytän  kuitenkin myös paljon offbrandia ja lisäksi pukeudun itse tekemiini vaatteisiin. Lempimerkkejäni ovat kuitenkin Moi-même-Moitié, Baby, the Stars Shine Bright, Victorian Maiden ja Innocent World. Myös Angelic Pretty on kerrassaan ihastuttava.

Rakastan lolitamiiteissä käyntiä ja sosialisointia, juon mielelläni teetä sievässä (tai miksei komeassakin) seurassa ja keskustelen suorastaan hartaudella loli-idoleista, joista minulle merkittävämmäksi nousee Mana. Myös Kayan tyyli on kovin inspiroiva, mutta lolitaan se vaikuttaa lähinnä vain tunnelmaltaan.

Kirjoituksiini ei tarvitse suhtautua liian vakavasti, vaikka sorrunkin helposti julistamaan mielipiteitäni. Pyrin pitämään blogin mielenkiintoisena ja antoisana, välillä kepeänä ja välillä syvällisempänä.  Toivottavasti viihdytte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti